אמירת שלום בתשעה באב

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/07/07 18:01 כט בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

1)רציתי לדעת מה הטעם של זה שאסור לשאול בשלומו של אדם בתשעה באב

2)האם מותר לסוע לכותל ולסיור כלשהוא בירושלים במהלך תשעת הימים?

תודה רבה!

תשובה

1. המקור הוא מהתספתא והירושלמי. לשון התוספתא אין שאלת שלום לחבירים. שאלת שלום לחבר מבטאת שימחה, שהרי הצוותא של החברים והשיחה בינהם, משמחת את האדם.
וכיוון שביום זה אנו אבלים אבלות של רבים, האיסור של שאלת שלום, מזכיר לנו שזה לא בדיוק היום המתאים בשביל גילויי חיבה חבריים, ויש לעסוק עד כמה שאפשר בעינייני האבל והחורבן.
2. לא רק שמותר אלא רצוי, כדי לעורר את הלב לצער החורבן.