אמונית

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 28/04/01 22:15 ה באייר התשסא

שאלה

1. איך יודעים שהתורה היא אמיתית והיא לא שונתה במהלך הדורות?

2. איך יודעים איזו דת היא האמיתית{נצרות, איסלאם, יהדות וכדו'}?

תשובה

שלום אלמונית
את שואלת "איך יודעים" אם כן קשה לדבר כאן במינוח של ידיעה ועדיף לדעתי לדבר במינוח של "אמונה" . אנחנו מאמינים כי תורתנו היא תורת אמת והיא זו שנתנהלמשה בסיני - כך גם ניסח זאת הרמב"ם בתוך י"ג עקרי אמונה(!!!)
אמנם היו מחכמי ישראל - בעקר הכוזרי ורס"ג שחפשו הוכחות לאמיתות הדבירם . הבעיה בטעונים לוגיים שהם תמיד הופכיים , דהיינו תמיד ניתן להפריך אותם על ידי טעוןהפוך. מסתבר אפוא שבסופו של דבר הגרעין הביסי של הדברים נעוץ באמונה בלבד
בברכה נאמנה
הרב אורן