אמונות טפלות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 27/04/12 12:30 ה באייר התשעב

שאלה

בס״ד

שלום לכבוד הרב,

האם צריך להאמין באמונות טפלות??

לדוגמא אומרים שאם קונים לחבר/ חברה נעליים זה סימן לפרידה האם זה נכון או שסתם?? והאם מותר לקנות נעליים לבני הזוג?

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שלא. אמונות טפלות הן בגדר "דרכי אמורי", כלומר דברים ששיכים להלך חשיבה של עבודה זרה שאנו מתרחקים מהם. יש מעשים מסוימים שמופיעים בחז"ל אבל הכוונה בעיקר ללימוד רוחני שנלמד מכך ולא יישום מעשי.
בכל מקרה הדברים שציינת אין בהם שום בעיה (אא"כ הנעליים מאד זולות ואז בן הזוג יכול להתעצבן וזה יביא לפרידה...)

בברכה חגי