אמא לילדים בצום

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/12/07 19:01 ט בטבת התשסח

שאלה

שלום,

חיפשתי באתר מענה לשאלתי אך לא מצאתי: אני אם לתינוק כבן שנה. כבר אינני מניקה. בעלי יצא למילואים כך שאני מטפלת יחידה בילד. צום עלול לגרום לי למגרנות קשות מאוד שיקשו עלי לתפקד. יתכן שהצום יעבור גם ללא בעיות, אך אם מתחילה אצלי מיגרנה, כבר מאוחר מדי לטפל בה. האם אני חייבת לצום בצום הקרוב?

תודה!

תשובה

בע"ה
תתחילי לצום, בסה"כ מדובר בצום שמסתיים בשעה חמש וכמה דק' אחה"צ, כך שסביר שתצומי בקלות, אבל אם יחלו מיגרנות, גם ללא זה שיש לך ילד שזקוק לך, מותר לך לשתות ולאכול כיון שבצומות הללו, למעט ט' באב וכמובן יום כיפור, חולים או מי שמרגיש מאד לא טוב - פטורים.