אם שלוחי מצווה אינם נזוקים למה יש את יום הזיכרון!?

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 08/11/11 18:15 יא בחשון התשעב

שאלה

יש לי אח גיבור.

יש לי אח חזק.

יש לי אח שנלחם בשבילכם.

יש לי אח חייל.

יש לי אח בגבעתי.

לפני כמעט חצי שנה בערב יום הזיכרון ניכנסתי כהרגלי לפייסבוק,וראיתי את הסטאטוס הבא שחברה שלי כתבה:

"אם שלוחי מצווה אינם נזוקים,אז למה יש בכלל את היום הזה?!".

לפני כמה ימים חשבתי על זה רציני,ובאמת.חכמים אומרים ש"שלוחי מצווה אינם נזוקים". ואני ממש לא מהררת במשפט הזה. אני רואה כל כך הרבה פעמים שהלכתי לעשות מצווה מתחיל בחלוקת מצרכים למקלטי עולים בזמן המלחמה בצפון ועד הדברים הכי קטנים כמו לעזור לילד לחצות את הכביש, וגם כשאני נכנסת לאזור קטיושות אני מאמינה באמונה שלימה שאני יחזור כי אני הולכת לעזור למי שסובל כל יום מהקטיושות.

לפני כמעט שנה הייתה ת'שריפה בכרמל, וכולם זוכרים את הבחור הצעיר המתנדב במכבאי האש שנסע לכרמל לעזור, וכמו שכולנו כבר שמענו הוא נהרג בשריפה המשתוללת.

קברנו כל כך הרבה חיילים מאז קום המדינה ועד היום. בכל הגילים ומכל הסוגים.

אז איך??? איך הם הלכו??? איך הם נרצחו??? איך הם נקברו??? איך הם כבר לא ביננו??? הם הרי שלוחי מצווה,שהולכים ונלחמים על קדושת ה' בעולם ועל ארץ ישראל ועם ישראל,

הם נלחמים בשביל השם שלו-של אבא,של הקב"ה.

אז איך הוא לוקח אותם ממנו?!?

הם בסה"כ שלוחי מצווה, שאינם נזוקים...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
בדרך כלל הקב"ה מנהיג את עולמו בדרך הטבע ובזמנים מיוחדים יש סייעתא דשמיא וכך גם שלוחי מצווה אינם ניזוקים אלא אם כן מדובר במקום שהסכנה מצויה שאז גם נביא שהולך בציווי ה' צריך לעשות פעולות הטעייה בכדי שלא להינזק כמבואר בגמרא במסכת חולין דף קמב עמוד א "הרי שאמר לו אביו: עלה לבירה(מגדל) והבא לי גוזלות! ועלה, ושלח את האם ולקח את הבנים, ובחזרתו נפל ומת, היכן אריכות ימיו של זה? והיכן טובתו של זה? אלא: למען יאריכון ימיך - בעולם שכולו ארוך, ולמען ייטב לך - לעולם שכולו טוב, .. והאמר רבי אלעזר: שלוחי מצוה אינן נזוקים, לא בהליכתן ולא בחזרתן! סולם רעוע הוה, ומקום דקבוע היזקא שאני, דכתיב: ויאמר שמואל איך אלך ושמע שאול והרגני ? - ויאמר ה' עגלת בקר תקח בידך וגו'. (פ"א, ט"ז) וכן אמרו חכמים במסכת פסחים (ח:) שאין לבדוק חמץ במקום שעלולים להיות בו נחשים למרות שמדובר בשליח מצווה שלא אמור להינזק היכא דשכיח היזיקא שאני

ולהלן הרחבה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=449

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן