אלימות ליד סניף גבעת שמואל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/07 23:17 כ באייר התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

רצה ה' וזכיתי להדריך בתנועת הנוער בנ"ע.

הסניף שלנו (בגבעת שמואל) ממוקם ליד איזור שנחשב לאיזור "מצוקה עוני ועבריינות". מדי פעם באים משם ילדים שפוגעים בחניכי הסניף. לכן, הורים מפחדים לשלוח את ילדיהם לסניפנו. אנו כמדריכים מנסים להרחיק אותם ברגישות מקסימלית וכשזה לא עוזר אנו, לצערנו, נאלצים להפעיל כח. איך לדעת הרב עלינו לנהוג??

(המשטרה לא בדיוק עוזרת... ונתנו עשרות צ'אנסים לילדים הללו והגישה הנוצרית של "הלחי השנייה" לא תעזור. מצד שני "הזהרו מבני עניים שמהם תצא תורה" רק שאולי העניים של פעם היו נמצאים בבית עם הספר ולא בחוץ...) תודה רבה וישר כח גדול!

תשובה

ב"ה

שלום.

קשה להשיב לשאלה זו מפני שהסיטואציה מורכבת מהמון פרטים שלא ציינת בשאלה וממספר נתונים בסיסיים.
לכן אתייחס באופן כללי :

1)אם מדובר באלימות אז צריך לערב את הגורמים המוסמכים על מנת לטפל בזה. (וועד השכונה ,מחלקת הרווחה, פקחי העירייה משמר אזרחי ומשטרה).

2)אם מדובר ב"הצקות" אז ניתן לטפל בזה באופן נקודתי ומקומי. הרבה פעמים ההצקות האלו הם ביטוי של צעקת הלב של המציק שמעוניין להשתייך אליכם ולקחת חלק בפעילות שלכם והוא מבטא את זה בהצקה .
החוכמה שלכם כסניף זה "לחבק" את החבר´ה האלה שהם מציקים לכם.
לקרב אותם בעבותות של אהבה,
לחלק להם צ´ופר,
להזמין אותם (בפעם הראשונה והשניה והשלישית והרביעית והחמישית והשישית הם יסרבו אבל בפעם השביעית הם יבואו).
להאיר להם פנים .ולהתעלם ממילה גסה או מקללה או מהקנטה ומהצקה שלהם.

ו"כמים הפנים לפנים כך לב האדם לאדם" כפי הארת הפנים והרצון שלכם לקרב כך הם יתקרבו .
אתם יכולים להפוך את "איזור המצוקה והעוני" לאחד המקומות הפורחים ו"להכרית את הקוצים ולהציל את הלחוצים" יש לכם את הכוח לעשות את זה ויש להם את העוצמה ויש לכם את הכלים .

צריך רק לרצות...

ויהי רצון שהקב"ה יתן לכם את החן ואת החסד ואת העצה הנכונה על מנת להשיב לב בנים ולקרב את עם ישראל זה לזה ולאבינו שבשמיים.
ומעט מן האור של התורה והקדושה מגרש הרבה חושך וטומאה. "באנו חושך לגרש בידנו אור ואש כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן" אמר המשורר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.