אכילת קטניות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/04/16 12:43 י בניסן התשעו

שאלה

אנחנו משפחה אשכנזית שלא אוכלת קטניות. בתי בת ה-18 מתנדבת במהלך החג במקום השומר כמובן על כשרות אך אוכלים בו קטניות. האם עליה לעשות התרת נדרים על מנת שתוכל לאכול קטניות?

תשובה

שלום
רק במקרים מאוד מסוימים התירו קטניות לאשכנזים (כגון לחולים), אך מצד שני קטניות אינן באותה דרגת חומרא של חמץ.
לכן, היא יכולה לאכול מכל המאכלים שם, אך את הקטניות עצמן לא תאכל.
כלומר, אין בעיה אם מעורב באוכל שמן או תבלינים של קטניות (גם אם אלו דברים ששבית לא משתמשים בהם בפסח). ואפילו מאכל שהיו מעורבים בו קטניות, יכולה לאכול את שאר המאכל. למשל, אם יש חמין עם בשר, תפו"א ושעועית, יכולה לאכול הבשר והתפו"א.
חג כשר ושמח