אכילת כרוב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 29/11/07 18:40 יט בכסלו התשסח

שאלה

אני משרתת השנה במסגרת שירות לאומי במקום שהוא חילוני אך שומרים כשרות. הבעיה היא שכאשר מכינים אוכל וחותכים כרוב אז חותכים אותו ל-4 חתיכות ושוטפים כך שכל עלה לא נשטף בנפרד.. האם מותר לאכול את זה או שיש חשש לחרקים בשכבות הפנימיות יותר?

תשובה

החיתוך ל- 4 הוא סביר, השאלה היא האם זורקים את העלים החיצוניים שהם הנגועים יותר, והאם משרים את הכרוב המחולק ל- 4 במים עם מלח/ חומץ/ חומר חיטוי כלשהו. אם רק חותכים ל-4 ומייד קוצצים – הדבר די בעייתי, ולפחות בימות הקיץ, בהם הנגיעות של חרקים גבוהה, ראוי להימנע מלאכול. אם משרים את הכרוב כאמור, ומסתכלים לראות שאין חרקים קטנטנים הצפים במים, ושוטפים – אפשר להקל ולאכול.

כל טוב,
רונן לוביץ