שאלה
אני משרתת השנה במסגרת שירות לאומי במקום שהוא חילוני אך שומרים כשרות. הבעיה היא שכאשר מכינים אוכל וחותכים כרוב אז חותכים אותו ל-4 חתיכות ושוטפים כך שכל עלה לא נשטף בנפרד.. האם מותר לאכול את זה או שיש חשש לחרקים בשכבות הפנימיות יותר?
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
החיתוך ל- 4 הוא סביר, השאלה היא האם זורקים את העלים החיצוניים שהם הנגועים יותר, והאם משרים את הכרוב המחולק ל- 4 במים עם מלח/ חומץ/ חומר חיטוי כלשהו. אם רק חותכים ל-4 ומייד קוצצים – הדבר די בעייתי, ולפחות בימות הקיץ, בהם הנגיעות של חרקים גבוהה, ראוי להימנע מלאכול. אם משרים את הכרוב כאמור, ומסתכלים לראות שאין חרקים קטנטנים הצפים במים, ושוטפים – אפשר להקל ולאכול.
כל טוב,
רונן לוביץ