אכילת חגבים עם חלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/11/06 09:51 ח בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב לרב.

שאלתי היא : האם חגבים הם בגדר שרץ העוף ואכילתם היא בשרית. או שמא גזרת חכמים על עוף כבשרי לא מכלילה גם את שרץ העוף ולכן יהיה פרווה כמו דגים?

תשובה

ב"ה

שלום.

הם מוגדרים כ"שרץ העוף"(מלשון מעופף) ונפסקה ההלכה בשו"ע ביורה דעה סימן פז סעיף ג שמותר לאכול את החגבים עם חלב.
ודע לך שיש סוגי חגבים שמותרים באכילה ויש סוגי חגבים שאסורים באכילה. וכן יש עדות שנהגו בחו"ל וגם בזמן קום המדינה לאכול חגבים ויש מצוות עשה שמוזכרת בתורה בפרשת שמיני לבדוק את סימני הטהרה של החגבים
ויש סימני חגבים טהורים והם:
ארבע רגלים,
ארבע כנפים,
קרסולין- (כרעים),
וכנפיו חופין את רובו לנתר בהן.

וכדאי לך לעיין בדבריו של רש"י לויקרא י"א כ"א-כ"ג.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.