אכילה מאותה צלחת בדייט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/08/08 19:28 ט באב התשסח

שאלה

כבר הרבה שנים שאני יוצאת עם בחורים ולאחרונה,הררתי בדבר.

במהלך דייטים רבים, יוצאים לבתי קפה ומזמינים עוגה יחד, ואוכלים מאותה צלחת.

לפי הלכות נידה, הדבר אסור, אך האם יש עם זה בעייה במידה ומדובר בדייט?

אודה על התייחסותך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

דיני הרחקה של נידה לא חלים בזוג שאינו נשוי.
לפיכך, לא זאת הבעיה באכילה מצלחת אחת.
יש בזה היגיון גדול: ההרחקה צריכה להיות במקום בו יש סיכוי גדול להפרת האיסור, והוא קיים בזוג נשוי יותר מאשר בזוג בדייט.

שאלה בפני עצמה היא הצניעות שבדבר. יש לבחון את זה לאור הנסיבות, וכל מקרה לגופו.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן