אכילה לפני תפילה בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 04/02/07 00:24 טז בשבט התשסז

שאלה

מה ההלכה באכילה לפני התפילה בשבת- אם אומרים ברכות השחר, צריך לעשות קידוש כדי לאכול?

תשובה

ברמה העקרונית לא חייבים בקידוש לפני שמתפללים, אך כמובן שלפני התפילה אסור לאכול מסיבות אחרות.
אך מי שבדרך כלל לא מתפלל תפילה מלאה ומסתפק בבקשה קצרה, כגון נשים ואחרים, מתחייבים בקידוש כבר לאחר שביקשו את בקשתם. ואסור להם לטעום מאומה לפני קידוש. ולפני אמירת בקשה זו יש לנהוג כפי הדינים המתירים לאכול לפני התפילה, שהם שיעורים קטנים ביותר שאינם בגדר אכילה. (תפילה כהלכתה עמ שסג, סעי' לז)
יש להוסיף כי משום-מה נפוץ כיום המנהג להקל באכילה לפני התפילה בשבת, ואינני יודע מה היסוד לכך (אולי בגלל התפילה הארוכה והקשה?).

לפיכך אם אומרים ברכות השחר מצד הדין צריך קידוש לפני שאוכלים.
עקיבא
(המשיב אינו רב)