אכילה לפני ברכות השחר לנשים נשואות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 05/07/10 10:43 כג בתמוז התשע

שאלה

כבוד הרב, שלום.

אני מתנצלת מראש על אורך השאלה אך היא חשובה לי מאוד. אני אישה נשואה ב"ה ,אמא לשני קטנטנים ועובדת כמורה.ברצוני לשאול מהי חובתי המדויקת בתפילה והאם אני יכולה לאכול א.בוקר לפני ברכות השחר?שגרת יומי השוטפת מתחילה בד"כ עם התעוררותה של הקטנה בשעה 6.00 בבוקר ואח"כ האכלה והתארגנות של כולנו במקביל ויציאה למעונות ולעבודה בסביבות 7.15.בעלי בתפילה בזמן הזה והוא בא לאסוף אותנו מהבית כשאנו מוכנים.לפיכך אני מתפנה לכל דבר אחר, כולל אכילה ושתיה רק בסביבות 8.00 כאשר אני מגיעה לעבודה. בשעה הזו אני בד"כ כבר צמאה ורעבה ולכן שותה, אוכלת ואח"כ מתפנה לברכות השחר. כמובן, אין לי זמן בבוקר לומר תפילה שלמה וכיון שאחה"צ אני חוזרת מיד לילדים אינני מתפללת מנחה.לאור זאת האם אני חייבת להתפלל ערבית?עשיתי ניסיון לקום מוקדם יותר בבוקר כדי להספיק שחרית לפני הכל אך זה מקשה עלי מאוד כיון שאני קמה לילדים גם באמצע הלילה וזה הזמן המעט שלי לצבור כוחות למשך היום...

אודה מאוד לתשובתך

תשובה

שלום
אמירת ברכות השחר אורכת אורכת מספר דקות בודדות ולאחר מכן את יכולה לאכול כפי שביאר הרב אליעזר מלמד שליט"א בספרו תפילת נשיםhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=534