אכילה בסוכה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/09/02 14:43 יב בתשרי התשסג

שאלה

א)האם כל הארוחות צריכות ליהיות בסוכה?

ב)אם כן-אסור לעשות על האש למשל בפארק ולאכול שם?

תודה מראש

תשובה

ב"ה י"ג תשרי תשס"ג

שלום רב!

בשולחן ערוך אורח חיים סימן תרל"ט נפסק: "אוכלים ושותים וישנים בסוכה כל שבעה.... מותר לאכול אכילת עראי חוץ לסוכה, ומי שיחמיר על עצמו ולא ישתה חוץ לסוכה אפילו מים וכל שכן פת דרך עראי הרי זה משובח", אכילת עראי בפת היא עד כביצה, יותר מזה נחשב אכילת קבע. עוגה או תבשיל מחמשת מיני דגן שקובעים עליו סעודה צריך סוכה.
מי שאוכל בשר או דגים אפילו בקביעות אינו חייב בסוכה, מופיע בפוסקים שראוי להחמיר לגבי אכילה בקביעות ולאכול בסוכה.

בלילה הראשון יש חובה לאכול בסוכה כזית פת.

ולכן א. כל הארוחות שיש בהם פת או מיני מזונות שקובעים עליו סעודה צריכות להיות בסוכה, שאר הארוחות הקבועות רצוי לעשותם בסוכה אבל אין חובה.
ב. מותר לעשות על האש מחוץ לסוכה בתנאי שלא אוכלים עם הבשר פת או מיני מזונות שקובעים עליו סעודה, אבל רצוי, אם הדבר אפשרי לאכול גם במקרה זה בסוכה.

מועדים לשמחה

בניהו ברונר

צפת