אכילה במקום ללא תעודת כשרות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 06/03/07 14:10 טז באדר התשסז

שאלה

אני שומר כשרות,שומר 6 שעות בין בשר לחלב (וחצי שעה בין חלב לבשר),אוכל רק כשר(אני לא מקפיד על בשר חלק) ... וגם מקפיד על אכילת מוצרי חלב שהם ללא חלב נוכרי.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת אני עובד בסניף של מקדונלדס,סניף שהוא כשר יש הפרדה בין בשר לחלב(יש שני מטבחים שונים) לא מערבבים שמה בשר וחלב ולמשל לא מביאים את ה"אפל פאי" כי המפעל בחול שמייצר את זה הוא עובד בשבת.

עכשיו הבעיה היא כזאת אין לסניף הזה של מקדונלדס תעודת כשרות בגלל שיש סניפים של מקדונלדס בארץ שהם לא כשרים ואני לא אוכל את האוכל שאני מקבל חינם כי אני לא יודע האם אפשר או לא

לדעתכם אף על פי שאין תעודת כשרות וחרף כל מה שסיפרתי פה,מותר לי לאכול אוכל משמה או לא?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
אסור לאכול את האוכל שם. אף אם נניח שלפי המתואר באמת אין ערבוב בין בשר וחלב, וכי כל הכללים נשמרים בסניף זה, באופן בו אין בעיות של בשר וחלב כלל. הרי שבנושא הכשרות ישנם נושאים רבים נוספים – תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, חרקים בירקות. ועוד. אין שום דרך לפקח ולעקוב אחר נושאים אלו ללא השגחה רשמית ועקבית מטעם הרבנות.
על כן אף שייתכן ואין בעיות של בשר וחלב, אסור לאכול במקום כזה. (תוכל אמנם לאכול מוצרים ארוזים סגורים המיוצרים במפעל כשר)
מלבד זאת, ייתכן ועצם העבודה במקום זה הינה בעייתית שכן נוכחותך במקום זה עשויה להטעות את ציבור הלקוחות שיסברו כי המקום כשר לחלוטין כיוון שבחור דתי עובד שם. קח זאת לתשומת ליבך, ונסה לבחון חלופות שונות לפתרון.

עקיבא
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן