אכילה בכלים לא טבולים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 09/12/07 10:36 כט בכסלו התשסח

שאלה

שלום. ישנו קושי שאני נתקלת בו הרבה ורציתי לברר תשובה ברורה לגבי ההלכה.

אני שומרת על טבילת כלים בבית שלי, אך ישנם מקרים שאני הולכת למשפחה או חברים ששומרים על כשרות ומפרידים בין בשר וחלב אבל לא מקפידים על טבילת כלים- האם אני צריכה להמנע מלאכול ולשתות אצליהם? יש הבדל בין סוגי הכלים? (לפי מנהג הספרדים...)

ושאלה נוספת לגבי כאלה שלא שומרים כשרות בביתם בכלל, האם יש הקלה לגבי דברים מסויימים- שתיה קרה? כלים מזכוכית?

אני אודה לך מאוד על תשובה שתפתור לי את ההתלבטויות ותחסוך לי אי נעימויות.

תשובה

שלום
דבר פשוט שכלים שאינם חייבים בטבילה ואינם כלי טריפה שמותרים בשימוש (ואם הם טריפה מותר, בקר ובעראי)כגון : חרסינה, פלסטיק, עץ
אמנם זכוכית ומתכת חייבים בטבילה, ומתכת החיוב מן התורה למירב הדעות.
לכן כלי שיצר יהודי או מפעל בבעלות יהודית : תוצרת הארץ - מותר בשימוש.וכן כלים שמיועדים לאורחים בלבד כגון מלונות ומסעדות-מותר.
כל השאר... אסור!
כלים שאינם כשרים, אם עשוי מזכוכית לפוסקים כשו"ע , מותר וכן השאר כלים בקר ובעראי ואחר ניקוי היטב, מלבד סכין שצריך נעיצה 10 פעמים בקרקע.
ברכה והצלחה