אי הנחת תפילין

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/09/09 12:24 כז באלול התשסט

שאלה

אדם שלא הספיק להניח תפילין בבוקר , נסחב בעבודה ממקום למקום יום שלם , ולא הספיק להניח אותם עד הלילה , מה אפשר לעשות בנידון , יש דרך להשלים? לכפר?

תשובה

שלום וברכה!

להשלים הנחת תפילין בלתי אפשרי. אז איך מכפרים על ביטול מצוות עשה? הרמב"ם בהל' תשובה מלמד אותנו שיש להתחרט בלב מלא על הנעשה, להתוודות ולקבל על עצמך להזהר ולא להגיע למצב הזה שוב. הייתי מציע לדרך לכפרה להקפיד יותר על מצוות תפילין, כגון לא להורידו עד שתסתיים תפילה לגמרי, ללמוד הלכות תפילין ולקבל על עצמך לקום מוקדם יותר כדי להספיק להתפלל עם תפילין ולא להסחב עמו לעבודה.

בברכת כתיבה וחתימה טובה,

חיים דב בריסק