אישות דחוף!!!

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 22/02/07 17:20 ד באדר התשסז

שאלה

שלום לך, האם בזמן בהריון הראשון, אחרי החתונה מותר לקיים יחסי אישות (לא לצורך ילדים כמובן), או רק אחרי שיש כבר בן ובת (או 2 בנים ובת לא משנה)?

תשובה

מבחינה הלכתית מותר.
מבחינת המלצת הגמרא: "שלושה חודשים הראשונים קשה לאשה וקשה לולד, אמצעיים קשה לאשה ויפה לולד, אחרונים יפה לאשה ויפה לולד שמתוך כך הולד יוצא מלובן ומזורז". המלצה זו אינה מקובלת היום בצורה גורפת על ידי הרופאים, לכן כדאי להתייעץ עם רופא כדי לחסוך בעיות אפשריות. בהצלחה!