אישה נשואה בכיבוד הורים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 15/04/07 10:34 כז בניסן התשסז

שאלה

שלום! רציתי לדעת האם אישה נשואה חייבת בכיבוד הורים. יש לציין שהקשר עם אימי טעון ומורכב עוד מקטנות. לעומת זאת הקשר עם אבי מצויין. אני נמנעת מלבקר אותם על מנת שלא להגיע לידי מריבה וחלילה לפגוע בהם. מה לעשות?

תשובה

לפי ההלכה אישה נשואה פטורה מכיבוד הורים באופן אקטיבי, כיוון שהיא מוגדרת בהלכה כ"משועבדת לבעלה" (שולחן ערוך רמ, יז), וכיבוד ההורים עלול להעמיד אותה בסתירה בלתי אפשרית. אולם אם אין כיבוד ההורים מתנגש ביחסיה עם בעלה, עליה לכבדם (ערוך השולחן רמ, לח).
אינני מכיר את פרטי המקרה שלך, אולם לא נראה לי נכון להימנע מביקורים ובכך להעצים את המתיחות בינך ובין אימך ובכך אף לפגוע במי שהביאה אותך לעולם וגידלה אותך. נראה לי שכדאי לנתח ביסודיות את הגורמים ליחסים המתוחים, ולמצוא דרכים לבקר ולשמור על קשר באופן מבוקר. אולי רצוי להגיע לביקורים קצרים, למשל, ואולי את יכולה להזמין אותם אליך או אפשר להזמין אותה אליך דווקא בלי האבא וכך לנסות לרקום מערכת יחסים אחרת, וכד'.
בברכה,
רונן לוביץ