אישה טובה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 10/04/07 19:16 כב בניסן התשסז

שאלה

שלום,שמעתי סיפור שאשה רעה התחתנה עם אדם טוב הפכה אותו רע,אשה טובה התחתנה עם אדם רע והפכה אותו טוב.התורה אומרת שלאשה יש כוחות עצומים,אני אשה נשואה טובת לב ברוך ה' ואני רוצה להפוך את בעלי להיות בע"ה כמוני.כיצד עושים זאת? מה אישה צריכה לעשות כדי שבעלה ירצה רק את דעתה וירצה להיות 24 שעות לידה,ישמע לה ויכבד כל דבר שתאמר? אשמח לתשובה מפורטת.תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

כוונת דברי חז"ל שונה ממה שהבנת. חז"ל התכוונו שלאישה יש השפעה רבה על בעלה, אך אין הכוונה שבעל נהיה עבד של אישה, נטול דעה עצמית. יש שוני מהותי בין להיות אדם טוב לבין להיות אדם נטול דעה ומחובר 24 שעות לאישתו.

ודאי שבעל צריך לכבד את אישתו, ודאי שצריך לרצות לשהות לידה. ברם מותר לבעל שתהיה לו דעה משל עצמו, הוא לא חייב להסכים עם דעת אישתו תמיד גם מותר שיהיו לו שעות עם עצמו, הוא לא חייב להיות 24 שעות ליד אישתו - הוא אישיות , הוא אדם. בעל צריך לשמוע מה אומרת אישתו, אך לא חייב להסכים לכל דבר שהיא תאמר.

בזוגיות הכל הדדי. את צריכה לשמוע דעת בעלך כמו שהוא צריך לשמוע דעתך. אם הוא לא מסכים עם דעתך צריך לכבד את זה. ברם אי הסכמתו עם דעתך הוא צריך להביע בדרכי נועם ובכבוד. כל זה חל גם עליך. זוגיות זה דיאלוג של כבוד בין שני בני אדם שלכל אחד יש את המקום שלו ולא מונולוג של אישה והסכמה תמידית של בעל וכן להיפך.

איך מגיעים למצב של כבוד הדדי והשפעה של אחד על השני? אין פתרונות קסם לאף אחד. כל זוג הוא שונה, יש לו דברים שונים ועולמו שונה מזוג אחר. הדבר שנכון לגבי כולם, זה לדבר , הרבה לדבר ביחד. כאשר לאחד יש בעיה עם השני יש לפתוח בשיחת בירור והסבר מה לא בסדר. בשיחה הזאת יש להקשיב אחד לשני ולכבד אחד את השני. אפשר להסכים אחד עם השני ואפשר שלא להסכים, אך תמיד לחפש מה הוא הפתרון האידיאלי עבור שניכם. אסור, בתחלית האיסור להשליט דעה של אחד על השני. הדבר פשוט לא יעבוד ויביא לפצוץ. תריאי שעם הזמן ע"י שיחות ביניכם יחולו שינויים. אך תזכירי כלל שאמרתי בהתחלה - בעל הוא אישיות בפני עצמה, הוא צריך מרחב שלו, מקום שלו בחיים והוא לא חייב תמיד להסכים עם דעותייך.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן