אישה בהריון בבית העלמין

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 22/04/07 17:08 ד באייר התשסז

שאלה

בס"ד

אשמח אם השאלה תופנה לצוות המשיבים של ישיבת קריית שמונה!

שלום לרב!

האם יש בעיה לאשת כהן הנמצאת בהריון להכנס לבית הקברות לצורך אזכרה (סבא / סבתא)?

אשמח גם להתייחסות לבעייתיות של כל אישה בהריון בכלל (אם ישנם מנהגים כאלו) ולאשת כהן בפרט (האם יש חילוק כשידוע מין העובר).

בתומ"ר! יישר כוח!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
באופן עקרוני ישנו מנהג שפשט בחלק מקהילות ישראל שלא תלך מעוברת לביה"ק.
לגבי אשת כהן בפרט , אם הוא ס"ס דהיינו שמא העובר נפל ואת"ל בר קיימא שמא הוא נקבה הרי שאין איסור מדין כהונה ועל זה סמכו ללכת לילד בבי"ח.
אולם במקום שידוע שהעובר הוא זכר הרי שלחלק מן הפוסקים זהו איסור של גרימת טומאה לכהן .
ועיין שו"ע או"ח סימן שמג ובמ"א סק"ב ובשות עונג יו"ט סימן קט"ו ובשו"ת הר צבי יו"ד סימן רפא ובשו"ת בצל חכמה ח"ג סימן ק"ב.
בברכה,
אריאל פריש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן