אירוע בין המיצרים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/06/13 06:20 ה בתמוז התשעג

שאלה

שלום אדוני הרב.

המשפחה שלי חילונית, ואחותי קבעה מסיבה גדולה לכבוד הולדת בנה הבכור (הברית כבר בוצעה כהלכה במועד) בתאריך ה' באב ללא ידיעת בעיתיות התאריך.

הסבתי את תשומת ליבה לנושא אך היא אינה מעוניינת לדחות את האירוע מכיוון שכמעט ואין לה מוזמנים דתיים והיא כבר חילקה הזמנות.

איך עלי לנהוג? אינני מעוניין לצער את אחותי והוריי.

תשובה

שלום וברכה.
ה' באב הוא בהחלט תאריך בעייתי לגבי מסיבות שאינן מוכרחות. (אם הברית חלה ביום זה – בוודאי מותר לקיימה...)
הדבר נוגד את ההלכה האומרת "משנכנס אב ממעטים בשמחה", כי אני מניח שבמסיבה כזו – תהיה מוזיקה ואולי אף ריקודים.
מצד שני – גם הקשרים המשפחתיים חשובים.
אני מציע שתגיע לזמן קצר, אולי בתחילת המסיבה עוד לפני שהמוזיקה תתחיל. תתן את הכבוד לאחותך ולהוריך, ואחר כך תוכל לעזוב עם התנצלות.
מקווה שבאופן כזה, התנהגותך תתקבל בהבנה.
כל טוב.