אירוסין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/06/09 08:29 יז בסיון התשסט

שאלה

אני יוצאת חודש וחצי עם מישהו, ובזמן האחרון יש ימים שאני קמה וברור לי שזה זה, וימים שפתאום אני אומרת אין מצב שאני אתחתן איתו, האם זה בעיה בי או משו נפוץ? תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הדאגות לפני, ותוך כדי יצירת הקשר, הם משהו מאוד נפוץ.
הכל תלוי באישיות של אדם.
יש אנשים שמטבעם לוקחים את החיים יותר בקלות והם יותר בטוחים בעצמם. כך הם גם בהחלטה על בחירת החתן. הכל בעיניים בורקות, שמחה ואושר, בלי פקפוק ובלי דאגה. כך מתנהלים חייהם וכך גם התקופה שלפני ואחרי האירוסין.
יש אנשים עם אישיות אחרת. הם לוקחים את החיים בכבדות. הם יודעים שאפשר לטעות, תמיד אפשר לטעות, לכן הם גם לא בטוחים בעצמם לחלוטין.
התקופה שלפני ואחרי האירוסין אצלם היא תקופה שמחה אבל מלווה בדאגה: האם הבחירה שלי טובה? האם הזווג יעלה יפה? האם אנחנו מתאימים?
הרי חתונה זה לא קנית חצאית ואפילו לא לקנות דירה – אנחנו רוצים לדעת שאתו נחיה באהבה ואושר כל החיים!
אבל אין נביא שיבטיח לנו זאת, לכן דואגים ומתוחים.
ומכאן כל אחד זורם לפי הדמיונות שלו: יש מי שלא בטוח באהבה, יש מי שלא בטוח בבחירה, יש מי שלא בטוח שהצד השני בטוח...
אין מה לעשות, זה חלק מהמתח הטבעי שלפני ההחלטה הכי חשובה בחיים!

יחד עם זאת צריך להיות קשוב לדברים שמקורם לא בדמיון אלא במציאות. לא בעולם הפנימי שלנו אלא במצב האמיתי: אם הוא פתאום מתנהג אחרת – מגלה תוקפנות או שתלטנות שלא הכרת קודם. אם באמת, במציאות, לא נעים לך אתו משום מה.
דברים כאלה צריך להביא בחשבון, צריך לחשוש ולחשוד, צריך לבדוק אותם ולא להתעלם מהם.
שיהיה במזל טוב!