אירוח חילונים בשבת

חדשות כיפה רבני בית הלל 11/12/12 13:20 כז בכסלו התשעג

שאלה

שלום,

אשמח לדעתכם בנושא אירוח משפחה שאינה שומר שבת ולכן לאחר הארוחה-יחללו שבת בנסיעה.

חשוב להדגיש, מדובר על ארוחה משפחתית והדבר מובל לשבר בתוך המשפחה.

תשובה

ערב טוב
הבעיה המרכזית שעולה מהסיטואציה הזו – ´לפני עור לא תתן מכשול´ דהיינו שאסור לי להכשיל את הזולת בעבירה. להלכה אנו פוסקים שאם לא בהכרח תתבצע העבירה הרי שמותר לעשות את הפעולה. אם נשליך עיקרון זה לשאלתך הרי שמקובל בפוסקים שאם אנו מתכוונים לארח כל השבת ומצהירים בכך לאותה משפחה שמתארחת הרי שאף אם יסעו במהלך השבת זה יהיה מותר. לכן ישנה עדיפות ברורה להזמנה לארוחת ליל שבת עם אופציה לאירוח כל השבת. קל וחומר שמדובר בארוח של משפחה ובשמירת השלמות של התא המשפחתי.

בברכה,

מאיר

(התשובה ניתנה מהרב מאיר נהוראי)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2