איפה יש רשימת תכונות טובות של בחורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/09 10:45 יב בסיון התשסט

שאלה

שלום! יש לי שאלה שמעסיקה אותי המון זמן... אני בגיל שאני יכולה כבר להתחיל לצאת אבל עדיין אין לי דעה מגובשת מה אני מחפשת בבחור לגבי תכונותיו וכל פעם זה מסתבך לי כשמדברים איתי על זה..

שאלתי היא האם יש במקרה מקום שיש בו רשימה ארוכה של תכונות אופי שאוכל להסתכל בה ולראות על מה אני מוכנה להתפשר ועל מה לא?

תשובה

שלום וברכה

את מתחילה עתה דרך ארוכה.
ברכותינו. בעזרת ד' זה יביא לאושר גדול ולקדושה גדולה.

אני מבקש להשיא לך עצה: גם אם יש מקום בו רשומות כל התכונות האלה – אל תקראי את הרשימה. היא לא תוביל אותך לשום מקום. להפך, במקום לצאת עם הבחור את תראייני אותו כמו ראיון עבודה, או רשימת מכולת.
מה טוב יותר ? טוב יותר לעבור אתו את התהליך ביחד. את יוצאת עם בחור, מכירה אותו אט אט, ואז פונה להיכרות עם מישהי נוספת שנמצאת בתהליך הזה – את עצמך, ורואה האם הדברים מתאימים לך או שהם זרים לך, וחוזרת אליו ומבררת איתו ביחד דברים מסוימים, ושוב חוזרת אל עצמך וכדו'.
התכונה היחידה החשובה לכל התהליך הזה היא האמון. אם יש לך אמון בו ובך, ואם את קשובה לו ולך – את בדרך הנכונה. כך תלמדי את מה שאת מבקשת, ומה שהוא עצמו מקיים באישיותו – ויהיה לך הרבה יותר טוב.

כל טוב