איסור נגיעה בזמן מחזור

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 29/12/06 01:35 ח בטבת התשסז

שאלה

אני בת למשפחה דתית אבל אני עצמי דיי מתנדנדת ... אני לא שומרת נגיעה וזה דיי לא מפריע לי. לפני כמה זמן היה לי ולחברה שלי ויכוח על שמירת נגיעה. היא אמרה שאסור לגעת בבן בכלל ועל אחת כמה וכמה שהאישה נמצאת במחזור. ואני אמרתי שאני יודעת שאסור לגעת בבן בכלל אבל רק אישה נשואה שהיא במחזור אסור לה לגעת בבעלה וכן גם בשאר הבנים.

מי צודק? האם אני שאני עדין רווקה במזמן שאני במחזור אסור לי לגעת בשום בן אפילו לא באבא ובאח? או שזה רק שאישה נשואה שהאיסור נקרא נידה?

אחרי שהתווכחנו התחלתי לנסות לשמור שלא לגעת בבנים שאני במחזור כי אני עדיין לא יודעת את התשובה.

תודה מראש על התשובה

ויום טוב...

תשובה

שתיכן צודקות...
חברתך צודקת בכך שאסור לגעת בבנים כלל, אף שלא בזמן המחזור, ואילו את צודקת שההחמרות בתקופת המחזור רלוונטיים לזוגות נשואים, ולא לרווקים, כיוון שמגע בין רווקים אסור בלאו הכי.
עקיבא
הרחבה:
https://www.kipa.co.il/ask/?text=נגיעה