איסור נגיעה בבני משפחה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/02/07 10:13 יט בשבט התשסז

שאלה

שלום רב!

אני יודעת שכאשר אישה מוגדרת נידה לבעלנ ישנו מצב שיש צורך להעלים את העיניין משאר הסובבים אותנו. בבית הורי נהוג לכבד את אבי בכך שכאשר הוא חוזר מבית הכנסת קמים לכבודו ומנשקים אותו נשיקת כבוד על הלחי או היד.

רציתי לגעת מה אפשר לעשות כאשר אישה נידה האם מותר לגעת באב על מנת לכבדו או להפסיק במסורת זו ובכך לפגוע בו מכיוון שאבי מאוד רגיש בעניין.

תודה רבה על כל תשובה

תשובה

אני מבין מדבריך שהמדובר הוא בבת נידה שרוצה לנשק את אביה. במידה והאישה איננה הבת ייתכן והשאלה מורכבת יותר (בשל איסורי עריות, ולא נידה), ואל מקרה זה אינני מתייחס בתשובה.

באופן עקרוני יש לדעת כי איסורי הנגיעה באישה נידה מתייחסים רק לבעלה, בשל הקשר הצמוד ביניהם והחשש הרב לעבירה.
ביחס לשאר הקרובים יש לנהג כפי שנוהגים במצבים רגילים - לקרובים שמותר לגעת מותר אף בנידה, ולאלו שאסור אסור אף כאן.
על כן בת יכולה לנשק את אביה על אף היותה נידה, כיוון שאיסור הנגיעה מלכתחילה לא כוון כלפי האב אלא רק כלפי הבעל.

עקיבא
(המשיב אינו רב)