איסור נגיעה - אימוץ

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 23/02/05 08:53 יד באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול אם חל איסור נגיעה בין אם ובנה המאומץ? וכן בין אב לביתו המאומצת, וכן בין אחים חורגים-לא מאותו אב ולא מאותה אם.

אשמח לתשובה...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

בשאלת איסור נגיעה בין אב לבתו המאומצת ואם לבנה המאומץ, וכן בשאלת איסור יחוד, נחלקו הפוסקים.
יש אוסרים (בבת מגיל 3 ובבן מגיל 9), ויש מתירים.

המתירים מקילים באימוץ שהחל בגיל צעיר מאד, כשמתפתחים רגשי הורות ממש, ובאימוץ שנעשה על ידי שני בני זוג.
קשה לאמץ ילד, מבלי להתייחס אליו באופן שמתייחסים לילד - כולל חיבוק ונישוק, וקשה לקיים בית בו יש איסור ייחוד בין חלק מהגרים בו.
ישנם פוסקים שנוטים להקל במקום שהקלה זו היא תנאי לעצם קיומו של האימוץ.

אני ממליץ לך לפנות לרב באופן אישי ולא דרך האינטרנט, כדי שיוכל לשקול את צדדי השאלה באופן ספציפי יותר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן