איסור לנשים להתגייס לצה''ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/11/10 19:24 ט בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

ראיתי פסק של הרבנות הראשית שאוסר לחלוטין לבנות להתגייס לצה"ל. חברה שלי שחושבת ללכת לצבא, אמרה לי שיש לזה התר כל-שהוא.

זה נכון? מאיזה רב? לאיזה תפקידים? לכתחילה או בדיעבד?

תודה רבה מראש!

ירדן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מכיר היתר של הרבנות הראשית. לרבנות הראשית יש קביעה אחת ברורה שאסור להתגייס לצבא.

עם זאת גם אני שומע שמועות על רבנים שכאשר בת נגשת אליהם באופן אישי ומסבירה להם את השיקולים שלה ללכת לצבא הם לעיתים מתירים לה באופן אישי.
אני שוב מדגיש שמדובר בפניה אישית של הבת אל הרב, ואני יודע על כך רק מתוך שמועה ולא מתוך בדיקה מסודרת.

אפשר ששמועות מעין אלו הגיעו גם לאוזן של החברה שלך והיא הגיע מכך למסקנה שיש התר להתגייס לצבא. אם זה כך, אז תאמרי לה שאין היתר גורף.
עליה לגשת לרב באופן אישי ולבקש ממנו שיתן לה פסק שמותר לה להתגייס לצבא.