איסור יחוד בחינוך מיוחד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/04/05 12:04 י בניסן התשסה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

אני משרתת בשרות לאומי בגן חינוך מיוחד.

יש ילד שאני באה אליו הביתה, ובבית רק הוא וסבא שלו. בד"כ אנו נמצאים בחדר וסוגרים את הדלת. האם יש כאן איסור יחוד? ומה אפשר לעשות כדי לפתור את זה? (הסבא לא מבין עברית)

וכנראה שחלק מהעניין של שהחונכות הוא שאני באה אל הילד הביתה.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוחך על ההשקעה!!
אשרייך! את מקיימת מצווה גדולה -חסד אמיתי ברוך השם.

תקפידי שלא להיות בחדר או בבית - נעול ותגידי לסבא (בעזרת מתרגם) שחברה שלך צריכה להגיע כל רגע לכאן ואז גם אם הדלת סגורה אין כאן יחוד. זאת ועוד אם יש חלון פתוח הפונה לרשות הרבים אז גם אם הדלת סגורה אין כאן ייחוד.

ועייני גם בתשובתי "הלכות ייחוד, ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20958

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.