איסור אבקת חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 27/10/11 19:10 כט בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

ברצוני לשאול מספר שאלות:

1.אם אני משתדלת להקפיד על חלב נוכרי, האם מותר לי לקנות בורקס/קוראסון שהוא פרווה בחנות שמוכרת בורקסים וקוראסונים שהם חלביים ובחלקם יש גבינה שהיא עשויה מחלב נוכרי (ייתכן שהם נאפו באותו תנור והמילוי התבשל באותו סיר) ?

2. יש לי בדירת שירות כלים משנים שעברות.אני לא יודעת אם טבלו אותם. האם מותר לי להשתמש בהם?

3.האם צריך לטבול קומקום חשמלי שהוא חדש?

תודה רבה ויישר כח גדול.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב
1. בורקס פרווה מותר לקנות בחנות זו אבל יש להזכיר לבעל החנות שהוא מפסיד לקוחות שרצו לקנות חלבי ...
2.אז אפשר לטבול מספק בלי ברכה וכן קומקום חשמלי תוצרת חוץ חיב בטבילה ,אפשר לטבול וליבש בשמש או לכסות את מקום מגעים של החשמל .
בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן