איסורי ימי בין המיצרים

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 11/07/12 16:45 כא בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלתי היא האם צריך כל כך להחמיר ולהקפיד בשלושת השבועות על הדברים הבאים:

1. להתקלח (גם עם נורא חם ושמש קופחת ומזיעים?)

2. ללבוש בגדים נקיים ואיסור לכבס (וללכת רק עם בגדים שהם לבושים כבר, ואם כבר ממש לא נשאר מה ללבוש אז לזרוק על הרצפה כדי שלא יהיה כ"כ נקי?)

3. לצאת לטיול (אפילו למוזיאון?..סתם לסיבוב בשכונה?)

או שצריך להקפיד על החוקים החמורים רק מראש חדש אב?

ועוד שאלה אחרונה אם אמי (שבד"כ מתקשה למצוא בגדים)

שכחה מהאיסור וקנתה היום חולצה שמאד מתאימה ובמבצע גדול - האם זה מהווה בעיה ללבוש את זה אחרי תשעה באב, זה נחשב לעבור איזו עברה?

(אנחנו אשכנזים)

תודה רבה לך ושבוע טוב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום
א. אפשר להתקלח כרגיל עד ראש חודש אב, מראש חודש עד ט' באב אפשר להתקלח בפושרים.
ב. מראש חודש אב הולכים רק עם בגדים שכבר נלבשו אחרי הכביסה, תחתונים גרבים גופיות וכד' אפשר גם מכובסים
ג. מראש חדש אב לא מטיילים סתם, עד אז יש להזהר מהסכנה
ד. אם צריך לברך עליה שהחיינו כי היא חשובה אז ללבוש אחרי ט' באב, אם לא כ"כ חשובה אפשר כבר עכשיו.

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן