אינטרנט בזמן עבודה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/11/09 20:03 ל בחשון התשע

שאלה

לאחר חיפוש בנושא כאן באתר לא ראיתי שמישהו שאל לגבי גלישה באינטרנט בזמן עבודה. האם מותר? והאם כשאני בעבודה וסיימתי את כל מטלותיי מותר לי לגלוש? לא עובדת אצל אדם פרטי. מה ההלכה? עד כה כמעט ולא נכנסתי לאינטרנט בזמן העבודה. מאוד רוצה לדעת הלכתית מה לעשות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

שאלה כזו רצינית ולא ניתן לענות בלי לדעת פרטים ברורים.

אם את שכירה הרי שהמשמעות היא שזמנך קנוי למעביד ואת צריכה להשתדל לעבוד בכל כשרונותיך וכוחותיך. יש חשש שבגלישה באינטרנט עבודתך תעשה פחות טוב. גם אם סיימת את המטלות אולי יש מה להוסיף או לשפר.

מצד אחר אם את בעבודה שאין לך מה לעשות ואין חשש שזה יפגע לך במוטיבציה - נראה שמותר (דוגמא: נותנת שירות טלפוני - אם זה לא מעקב את המענה שלך וברור שתעני במירב הסבלנות אז אולי ניתן להתיר)

סיכום - עלי לשאול את המעביד ולנהוג לפי מה שיאמר לך.

בברכה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן