אינטרנט אלחוטי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/06/09 01:12 כו בסיון התשסט

שאלה

כמה שאלות לגבי "זה נהנה וזה לא חסר":

א. אם אני גולש דרך אינטרנט אלחוטי, דרך השכנים, יש שעה שמותר להעביר קבצים כבדים, נגיד- 10 בבוקר, או 1 בלילה ? שרוב הסיכויים שלא משתמש?

ב. מותר לעשות "חפש" כללי במחשב,, שזה מראה לי את כל המוזיקה שיש במחשב, גם של אחים שלי, שמן הסתם לא יהיו שמחים שאני שומע את המוזיקה שלהם ?

ג. עד כמה מגה מותר להעביר כדי שלא יאיט על האינטרנט של השכנים ?

תודה !

תשובה

שלום וברכה

לאחרונה פורסמו כמה מאמרים על הנושא.
א. מקובל ששימוש פשוט - מותר. ואילו העברת קבצים כבדים, גם אם מניחים שהאדם אינו זקוק עתה לכך - אין להעביר.
ב. הדבר תלוי בהסכמים במשפחה שלכם. שבו ביחד כל האחים, והחליטו מה המדיניות.
ג. אני לא רוצה למדוד את הדברים במגה. כאמור, שליחת דואר או גלישה לאתרים יש להקל; הורדת קבצים - נראה שהדבר אסור כי זה גם זה נהנה וזה חסר, וגם לא ניתן להניח שהשכן מסכים.

כל טוב