אימוץ

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/04/10 12:17 יג באייר התשע

שאלה

שלום ,

אני מכינה עבודה וחוקרת מספר נושאים בהלכה ויש לי 2 שאלות:

1. האם קיים המונח " זכויות הילד" במשפט העברי? ואם לא למה? אם כן היכן ניתן למצוא חומר על כך ?

2. האם יש קשר בין מוסד האימוץ למונח " טובת הילד" ? והיכן ניתן למצוא חומר על כך ? \

תודה לירון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א.ודאי, בהרבה דינים. עייני בספרי השופט מנחם אלון, שם מרחיב בכך.
ב.זה עניין של טרמינולוגיה. ההלכה דואגת בכל כוחה לטובת הילד, המושג אימוץ אינו הלכתי אלא מתאר מציאות של חסד. ברור שעל המאמץ להיות כפוף להלכה, ולדאוג לשלום הילד, בכל פרטי ההלכות. כאמור, בספרי השופט אלון הוא מרחיב בכך.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן