אימוץ

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/05/08 14:29 ח באייר התשסח

שאלה

ברצוני לציין שהשאלה נשאלת לצרכי לימוד בלבד,אשמח לקבל תשובה מפורטת ככל האפשר..

הוחלט לשלוח ילד דתי למשפחה אומנת מאחר ואינו יכול להישאר בביתו,השאלה היא האם לשלוח אותו לבית דתי אך ירוד מבחינה כלכלית שלא בטוח יוכל לענות על צרכיו או לבית שאינו מושתת על ערכי התורה אך יעניק לילד תמיכה וסיוע כלכלי ראוי להמשך התפתחותו?

בתודה מראש.

תשובה

בסד

שלום רב.

מבחינה תאורתית כמובן כי ,יש לדון כל מקרה לגופו של ילד ולגופה של המשפחה.

אין ספק כי אם יקבל הילד ערכים רוחנים ,כלים לעליה רוחנית, הוא בעתיד יצא נשכר הרבה יותר מאשר יקבל כלים כלכלים, "בני -חלוף" בלבד.

אין לי ספק כי [הנשמה מחזיקה את הגוף] ולא להפך לכן היהדות מלמדת אותנו להשקיע [בנשמה יותר מאשר בגוף.]
בברכה