אימוץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/08/07 13:20 ח באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בעלת תשובה בת 39 וגרושה ללא ילדים, מאוד מעוניינת לזכות ולגדל ילד לתורה ומצוות

בגלל שאני נושאת גן שמגדיל את הסיכויים לילד עם פיגור, גילי המתקדם , היותי אם חד הורית וכמובן שלא אעשה הפלה, רציתי לדעת מה אומרת ההלכה בעניין אימוץ ילד מחו"ל, הילד כמובן לא יהודי ויצטרך לעבור גיור.

אודה לתשובה בהקדם.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה ארוכה וסבוכה ואין מקום באתר זה לדיון כולו.
אומר בקיצור:
א. כדאי שיהיה לך ליווי צמוד של תלמיד חכם הבקיא בכך.
ב. העדיפות העליונה היא לאימוץ ילד בארץ - גם בשל האחריות לחסד כלפיו וגם בשל בעייתיות הגיור של ילדים.
ג. יש דרך הלכתית לאמץ ילד מחו"ל, אך כאמור כדאי שיהיה ליווי הלכתי צמוד.

כל טוב