אימוץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/06/07 01:04 יא בתמוז התשסז

שאלה

כבוד הרב שאלתי בא מיסורים רבים אשר מופנים אליי...ברצוני לספר לך סיפור קצר על הארעוים האחרונים של החיים שלי.

לפני כשנה הכרתי בחור מהקהילה שלי, רבות התפללתי על האם הוא האחד שהקב'ה שלח לי והרגשות ביניו רק גברו, אך איפשהו איבדנו את הדרך של ה' ושכבנו לפני החתונה , הרגשתי שהו האחד בישבילי, אני לא מצטערת על מה שקרה רק בפני ה' יש לי צער על מעשי ועל כך שאיבדנו את הברכה עלינו, הסיפור ממשיך והיום אני בהריון ממנו בחודש הרבעי כמובן שאיני אפילו חושבת על הפלה כי היא בעייני רצח רק לאלוקים יש את הזכות לתת או לקחת, לא השתמשתי באמצעי מניע כי ראיתי בזה ניאוף גדול עוד יותר מהמעשה שגם ככה כבר עשינו...

היום הבחור לא רוצה להיות איתי יותר, הוא אומר שהוא אוהבת אך לא מסתדר איתי כי הוא לא מאמין בי, אני מאמינה שחברה שלי שהכרתי לו סיכסכה גם היא בינינו, או אולי הוא פשוט נבהל מן האחריות האדירה שנפלה עליו ואינו היה יכול להבין את הרגשיות והעצבים שיש לאישה בהריון ביגלל ההורמונים....

מאוד קשה לי עם העובדה אבל עוד יותר קשה לשמוע שהוא ואהב ולא רוצה שום דבר יותר והכי קשה המסכנה שאלייה הוא הגיע בקשר לילד שבדרך הוא טוען שאם אינינו מסתדרים הוא לא רוצה להרוס את החיים של הילד להן הוא מציע לי למסור אותו לעימוץ למשפחה של אחיו, זאת אורמת לאחיו ואישתו...

איני יכולה לעשות דבר כזה אני קשורה לילד שלי אוהבת אותו כבר והבקשה הכי גדולה שלי היא שהוא יחזור בדרכו ויראה את הפוטנציאל שיש לנו בקשר וירצה לחזור אך אם לא ...

מה אורמ דבר ה'? מה הכי נכון לעשות? מה עליי לעשות? מה הכי טוב לילד?

אני כול כך זקוקה לעזרתך... הודה אם אענה בהקדם.

בברכה

תשובה

שלום וברכה
הסיפור הוא כואב ומורכב.
העובדה שהוא נטש אותך בצורה זו היא אכן התנהגות שלא ראויה. אדם צריך לקבל אחריות על מעשיו, ובוודאי שאין הוא רשאי לנטוש.
הטוב ביותר לילד בדרך כלל הוא לחיות עם אמו. אפילו לבד. אם את יכולה לקבל את הילד ולגדל אותו בדרך שלך – זה הדבר הנכון לעשות, ובמקביל לא להניח לו להשתחרר מהאחריות שיש לו. הוא לא יכול לחייב אותך למסור את הילד לאחיו.
נראה אפוא שאם יש לך אפשרות תגדלי את הילד כמו שצריך, ובעזרת ד' גם תקימי משפחה חדשה.

כל טוב