אימוץ ילדים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/09 17:56 ה באדר התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

ראשית תודה רבה!

השאלה שלי היא האם כשמאמצים ילדים זה נקרא שהתקיימה מצוות פרייה ורבייה

אשמח מאד שהרב יביא לי את המקור לתשובה.

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא מורכבת.
מבחינה מלאה המצווה לא קוימה, שכן ההלכה מתייחסת להורות ביולוגית, והיא לא מתקיימת באימוץ.
ברם, הרב סולובייצי'ק זצ"ל הדגיש כי הורות אינה מתמצת בהולדה בלבד, כי אם גם בחינוך הילדים וגידולם. את זה בוודאי עושים גם באימוץ, שכן מחנכים אותם לתורה ולמידות טובות, ועל זה נאמר "כל המלמד בן חבירו תורה מעלה עליו הכתוב כאילו ילדו". זו המשמעות גם של אימוץ.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן