אימוץ ילב רגיל אצל משפחת כהן.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 20:15 ג בתשרי התשסג

שאלה

אני מתכוון לאמץ ילד ישראל. אני כהן. ושאלתי האם ניתן להוסיף את השם כהן לילד? האם ניתן לחנך אותו לעשות מצוות שקשורות לכהונה כדי שלא ירגיש יוצא דופן? ילדים מאומצים מרגישים תלושים ולא שייכים וכל מצב של דחיה גורם להם סבל...

גמר חתימה טובה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נושא אימוץ ילדים הוא מאוד מורכב.
יש כמה מישורים של התייחסות כגון דיני ייחוד ונגיעה.
באשר לשאלתך:
1) אין כל מניעה שיקראו לילד בשם משפחה כהן.
אם זה ידוע לפחות לך שהוא לא כהן אלא ישראל אין עם זה בעיה. אגב יש אנשים ששמם כשמות כהנים ומסורת יש בידם שהם לא כהנים. השם לא קובע.
2)עד גיל 13 אתה צריך לחנכו למצוות כמו כל ילד יהודי. מצוות המיוחדות לכהנים -לא.
אסור לו לעלות לדוכן ולברך ולא משנה הגיל הוא לא כהן.
אתה צריך משנה זהירות ע"מ שהוא לא ירגיש יוצא דופן.
זה לא קשה אך זה דורש הכנה.

היה מקרה דומה לשלך אצלנו באיזור הצפון לא מזמן, והאבא גילה לבן את עובדת היותו מאומץ בגיל 13 בבר מצווה ע"מ שהבן יעשה לעצמו "פדיון הבן"

אינני יודע על איזה גיל אימוץ אתה מדבר . אולם אני חושב שיש להתכונן לאימוץ מעוד היבטים שחלקם הזכרתי בתחילת התשובה.

אשמח לשמוע את שאלותיך בנושא זה.

ויהי רצון שהשם ימלא משאלות לבכם לטובה .אמן.

בברכה,

עוזיאל