אימוץ ושמירת נגיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/12/04 09:24 ד בטבת התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אנחנו תלמידות בכיתה י',אנחנו עושות עבודה בתושב"ע בנושא בין אדם לחברו...

בחרנו לשלב בין אימוץ לשמירת נגיעה ווהשאלה שלנו היא:האם מותר לבת מאומצת לגעת בבני המשפחה שלה?!ומה לגבי יחוד בינהם?

תודה רבה מראש...

תשובה

ב"ה

שלום.

עיינו נא בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=48968
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12767
הפוסקים דנו בזה ויש בזה קשת גדולה של דעות ומאוד תלוי בהרבה פרטים ולכן הפסיקה משתנה בהתאם לפרטים כגון יש הבדל באיזה גיל הילד אומץ אם בגיל צעיר יש להקל ואם בגיל מבוגר אז לא ניתן להקל או האם הוא יודע שהוא מאומץ וכן יש השלכה לגבי דיני ירושה ואבלות וקדיש וייחוד ונגיעות ודיני כיבוד הורים דיני כהונה ועוד.

אציין לכן מספק מקורות מפוסקי זמננו שדנו בנשוא זה כגון:
שו"ת ציץ אליעזר, ח"ד סימן כב. חלק ו סימן מ,כא, וחלק ז סימן מד
שו"ת מנחת יצחק, חלק ג סימן צט, חלק ד סימן מט
שו"ת אגרות משה, יורה דעה חלק א סימן קסא, חלק ג סימן קד , קלח. אבן העזר חלק ד סימן כא.

ונדמה לי שנכתבו על הנושא הזה ספרים רבים ומאמרים רבים כגון ספר "האימוץ בהלכה".

בהצלחה,

עוזיאל