אימוץ בעלי חיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/11/07 20:43 טו בכסלו התשסח

שאלה

לפני כחודש אספנו לביתנו חתול רחוב חברותי, כרגע בעקבות שאלות שעולות כמו סירוס החתול ואוכל "כשר"- שצריך לדאוג לחתול (שהבנתי שצריך מיכוון שאסור בהנאה) אני שוקלת להחזיר את החתול לרחוב, האם הדבר בעצם הוא גרימת צער לחתול ואני מחוייבת להמשיך לטפל בו או למסור אותו לגורם מטפל אחר ולא לרחוב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עדיף למסור אותו לגוף מטפל, אולם אם אין אפשרות כזאת, ורוב בעלי החיים הללו גרים ברחוב, אין כאן צער מיוחד, שהרי זהו דרכו, ושמא בין בני אדם יש להם צער גדול יותר, שהרי אינם משוחררים וחיים את חייהם הטבעים. על כן אם אפשר למסור לגוף מטפל טוב, ואם לא אפשר להחזירו לרחוב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון