איך לקיים חברות עד החתונה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/11/04 03:03 ט בכסלו התשסה

שאלה

אני שמיניסט בן 18, די גדול לגילי ויש לי חברה נחמדה בת 19 בשרות לאומי.

אני מעוניין לשמוע הצעות על דרכים פרקטיות איך להינשא בעוד שנה או שנתיים. לא משהו כגון לנתק את הקשר ולחזור אליו אחורי זה, אלא פשוט הצעות מעשיות שאולי ראשי לא הגיע אליהם. הכוונה, איך לשלב את זה שאני הולך לישיבה שנה הבאה, כנראה לשנתיים בערך ואז מתגייס (עדיין לא נראה לי במסגרת ה"הסדר") לחיי נישואין ושהמיועדת מעוניינת ללמוד בעוד שנה-שנתיים.

אשמח לשמוע רעיונות והצעות וסתם סיפורים מהחיים.

בעייה כלכלית לא תהיה כי הוריה של המיועדת מבוססים,

למרות שגם על זה הייתי רוצה לשמוע,

כי זה לא בכיוון להיות תלויים בהורים.

דרך אגב, כל הכבוד לכם, אתר מושקע שעונה על הצרכים, בעבר קראתי כתבה עליכם בעיתון ואתם עושים עבודת קודש, חיזקו ואימצו!

בברכה,

דני.

תשובה

שלום לך דני.
תודה על מילות ההערכה, שמחזקות אותנו!
אני מקווה שזה בסדר אם אכתוב קצת בצורה תקיפה... אתה נשמע אדם בוגר וודאי תקבל את הדברים בצורה עניינית. כמובן, אתה לא חייב להסכים, לשום דבר אף פעם.
כשהחלטתי להתחתן (שיעור ג') באתי לרב שלי לשמוע עצות כיצד הדרך היעילה ביותר לבדוק מי המדוברת וכו'. שאלתי אותו על הצעות איך להתחתן. הוא ענה לי 'אתה שואל איך, לא האם, נכון?' וענה על שאלתי. שנינו הבנו שלפי דעתו הגיל שלי הוא עוד צעיר, אבל בסופו של דבר הוא ענה לי למה שביקשתי.
גם אתה שואל לא בשביל לשמוע את התשובה שאנחנו חושבים שהיא הנכונה ביותר אלא לשמוע את התשובה שאתה רוצה לשמוע. אם ננסח את השאלה שלך בקיצוניות היא תשמע בערך ככה: תאמרו לי בבקשה איך להתחתן ולהימנע מכל מיני בעיות שאתם חושבים שיש אבל בבקשה, אל תסבירו לי שישנן בעיות ואיך לפתור אותן'. קצת קשה לענות על זה ככה. אתה בטח מבין את זה.
אתה לא רוצה לנתק את הקשר או 'להקפיא' אותו לזמן מסוים, אתה לא רוצה להקדים את החתונה. אותי הכנסת לתוך הקטגוריות האלו. מה אגיד לך?
ההצעה שלי היא פשוט שתימנע מלעבור איסורים עד החתונה ואז תתחתן עם בחירת ליבך בטוב לבב ובשמחה מרובה. הרי לא השארת לי הרבה מקום לתשובה אחרת. . .
צר לי, באמת שצר לי, ואני ממש לא רגיל לענות תשובות שכאלו, אבל אם אתה שואל אתה צריך לשים סימן שאלה על מה שאתה חושב ולשאול באמת.
לגבי ארבעת הבנים שבהגדה מובא בספרי הקודש השונים שיש שם הדרגה מבחינה מסוימת. החכם הוא חכם. הרשע הוא אמנם רשע, אבל לפחות יש לו שכל, יש עם מי לדבר, יש לו עקרונות וקו חשיבה ואפשר להתווכח איתו (זו הסיבה שמופיע שם רשע ולא טיפש שהוא ההפך מחכם כפי שהיה מתבקש). אחרי זה מופיע התם שבכלל קשה לעשות איתו משהו כי הוא תם, היום הוא כאן ומחר מישהו יסביר לו אחרת. המדרגה הנמוכה ביותר היא שאינו יודע לשאול. פשוט קשה לעשות איתו משהו, הוא הרי לא שואל.
יש שלא שואלים כי הם 'יודעים כבר את התשובה', יש שלא שואלים כי הם לא מבינים שיש כאן בכלל איזה מקום לשאלה, איזה התלבטות, ויש שאינם שואלים כי אין להם השכל הדרוש לכך.
מכתיבתך התרשמתי שאתה בחור עם שכל. אני פשוט לא מסוגל לענות לך כלום חוץ מאיחולים לבביים כי פשוט לא שאלת את השאלה הנכונה.
צר לי דני, אני באמת, באמת אשמח אם תיצור שוב קשר, איתי או עם כל אחד אחר, ונוכל לדבר. אפשר גם בפלאפון (052-8891612).
ממש קשה לי עם התשובה הזו, אז אספר לך עוד סיפור שיבהיר לך קצת את מצבי.
לרב אבינר בא מישהו שאמר לו שהוא לא מסוגל לא לעשן כל שבת אלא רק שבת כן שבת לא ושאל האם זה מותר. הרב ענה לו שזה אסור. הוא שאל את הרב למה הוא אוסר עליו ו'מוציא לו את החשק', הרי וודאי שעדיף כך מאשר שיעשן כל שבת. הרב אבינר ענה לו בפשטות שזה נכון, וודאי שזה עדיף, אבל הוא לא יכול להרשות לו לעשן בשבת, אפילו אם זה כל שבת שנייה.
כמובן שאלתך היא אחרת, אבל במסגרת הצרה שאליה הכנסתי אותי אין לי מה לענות חוץ מלאחל לך, באמת מכל הלב, שתצליח לבנות בית נאמן בישראל בדרכך שבחרת לך. ואשמח באמת לדבר איתך!
המון הצלחה והרבה איחולים, וסליחה אם נפגעת מהסגנון,
ראה גם קישורים בענייני חתונה:
זה לא מפחיד להתחתן? https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=44785
איך בוחרים בן זוג? https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=43530
איך יודעים אם הגיע הזמן להתחתן? https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=43529
חושש להתחתן - https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=45190
האם להתחתן איתו (הרב שמואל אליהו)
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=35288

יהונתן.
ymvy@walla.co.il