איך למצוא שירות לאומי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/10/06 22:40 א בחשון התשסז

שאלה

שלום. שאלתי היא כזאת:

אני רוצה לשרת בעז"ה שנה הבאה (אני שמיניסטית) במקום ברמה דתית גבוהה מאוד שאוכל להתעלות ברמתי הדתית...

אילו נק' או דברים חשובים עליי לשים לב אליהן כשאני הולכת לחפש לי מקום שירות?

(לא רק שיהיה מקום דתי- יותר לפרטים...).

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום לך שואלת יקרה. את שואלת שאלה טובה- במקום שהרצון נמצא שם נמצא האדם. אחלק את תשובתי לשתיים:
ראשית, על מנת להתעלות ברמה הדתית לא צריך להמתין עד לשנת השירות. אפשר להתחיל מהרגע. השירות לאומי הוא חלק מכך ווודאי שנבנים בו הרבה אך זה לא מתחיל ומסתיים שם.
שנית, תשאלי את עצמך מה עוזר לך להתעלות ברמה דתית? אם מדובר במפגש עם אנשים ודמויות שעולמן הרוחני והתורני קורן מהן, אם יש לך צורך לשמוע שיעור פעם בשבוע, אם יש לך צורך לעסוק בתחום התורני, אם יש לך צורך להיות מוקפת בחברה כזו, אם יש לך צורך לחזור פעם בשבוע הביתה כדי ללמוד חברותא עם חברת הילדות שלך? וכו'.
אחרי שתגדירי לעצמך מה יסייע לך בכך, תוכלי גם למצוא את המקום שיספק לך את המענה לאותו צורך בדרך שמתאימה לך. כלומר- אם חשוב לך לשמוע שיעור פעם בשבוע נסי למצוא מקום בו תהיה לך נגישות לשיעורים כאלו (היום יש כמעט בכל מקום), אם חשוב לך להיות בסביבה תורנית- נסי למצוא יישוב או קהילה חמה שתקלוט אותך וכו'.
במילים אחרות- נסי להפוך את השאלה ששאלת למשהו סובייקטיבי עבורך ולהגדיר לעצמך מה הצרכים שלך ומהי הדרך הטובה [עבורך] לממש אותם ולא לעסוק בשאלה באופן כללי, ואז גם תוכלי למצוא בעצמך את המקום המתאים לך ביותר בעזרת ה'.
בהצלחה, אם תרצי לשוב ולהתייעץ בכל עניין- בשמחה.
שלך, ברוריה
brurya123@gmail.com