איך ללמוד משנה הכי טוב

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/05/12 12:23 כד באייר התשעב

שאלה

אני לומד שניים מקרא ואחד תרגום ורציתי לשאול איך כדאי לי ללמוד משנה כי אני לפעמים לא מבין כל כך את הפירוש של המשנה, אז אני צריך שתכוונו אותי לפירושי משניות שיהיה לי קל להבין

ואם אפשר אז גם פירוש של גמרא ואני ישיג את הספרים כבר.

חוץ מזה, כשרושמים בסוף משנה ״ואין הלכה כרבי שמעון״

זה אומר שההלכה היא לא כמותו ואז היא כמו הרב השני שסבר בהלכה?

או שלפעמים היא כן כמותו, איך אני ידע?

עוד שאלה אחרונה,

רשבי ורבי חייא היו מהתנאים? באיזה חלק של סדר העולם היו? ז״א לפני כמה זמן?

תודה רבה ! תזכו למצוות!

תשובה

שלום לך.
לגבי משנה- הפירוש של הרב פנחס קהתי למשנה הינו פירוש טוב וזמין. (יש פירושים טובים נוספים- אבל לא כל כך זמינים, כמו- פירושו של חנוך אלבק)
לגבי התלמוד- ישנו פירוש הרב שטיינזלץ, ויש סדרת שוטנשטיין.
כאשר כתוב שאין הלכה כפלוני- המובן הוא שאין הלכה כמוהו.
רשב"י, חי בדור הרביעי של התנאים, כלומר: לפני כ- 1850 שנים.
ר' חייא חי בדור החמישי של התנאים, כלומר: לפני כ- 1830 שנים.