איך להתמודד עם אדם שפגע בי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/05/07 00:40 ד בסיון התשסז

שאלה

שלום! השאלה שלי היא כזו...

יש אדם שגרם לי כאב גדול מאוד, שהתמשך דיי הרבה זמן ויום אחד זה פשוט התפוצץ (דיברנו) קשה לי להגיד את זה אבל אני ממש מרגישה אליו משהו קרוב לשנאה. בחיים שלי לא הרגשתי ככה כלפי מישהו!

אז השאלה שלי היא דיי מורכבת.

איך אני מצליחה לסלוח ולהוריד את זה מהראש שלי ומהלב שלי?!

איך אני אמורה להתנהג איתו? נכון לעכשיו,גם כשאני רואה אותו אני לא אומרת לו כלום, לא בקטע של הגאווה או כדי להראות משהו. בגלל שאני פשוט לא יכולה!!

זה נכון לא להתיחס אליו בכלל, כדי שלא תהיה פה איזשהי צביעות? או שאני צריכה לנסות להתנהג אליו כרגיל?! (חוץ מזה שהוא בן אז אני לא יודעת עד כמה חשוב הקשר איתו בכלל)

ושוב, איך סולחים ושוכחים מהכל???

אני באמת מרגישה שאני חייבת לשפר את זה אצלי כי עברה גוררת עברה... והכעס שלי גורם רק לדברים רעים שנאה ולשון הרע..וקשה לי עם זה!!!

תודה רבה מראש! אין עליכם!!!!! (וסליחה על האורך)

תשובה

שלום וברכה!
באמת שאלה מסובכת.. אין לה תשובה ברורה וזה גם מאוד תלוי בכל בן אדם, ובמעשה שנעשה...
אני אנסה להתייחס לשאלתך באופן כללי ומתוך מה שכן כתבת...
לשנוא משהו, באופן עקרוני זה לא טוב.וכדי לסלוח למישהו אנחנו צריכים להיות כנים עם עצמנו ולהבין שאין טעם לכעוס, לשכוח מה היה ולהסתכל הלאה.
זה מאוד קשה, וזה תהליך ארוך, אך הוא ללא ספק נותן שקט נפשי. זה פשוט לא בריא לכעוס, בטח שלא לשנוא. הרבה פעמים השנאה מתפתחת מתוכנו, אנחנו מלבים אותה ומנפחים אותה. ואם נחשוב על זה עוד קצת ונבחן את הדברים בפרופורציה, כמו שהם, נראה שאין באמת על מה לשנוא..
ההבנה שיכולה לעזור לנו למחול ולשכוח היא- שאנשים מטבעם שונים, ויש הרבה דברים שאנשים עושים ושלא מתאימים לנו. יש גם אנשים שפשוט פוגעים בנו, ואין לנו הסבר לזה. כי הם פשוט לא היו בסדר.. החוכמה היא לךהניח לזה, ולהעביר את זה הלאה.
איך להתנהג איתו?
את לא צריכה להתעלם, וגם לא להיות בקשר טוב איתו. את יכולה להגיד שלום כשאת רואה אותו, ולא יותר מזה... כמו שאמרת, הוא בחור, ולא צריך להיות בינכם קשר מיוחד.. אבל את גם לא צריכה להתעלם לגמרי... אפשר להגיד יפה שלום, ולהמשיך הלאה...
אני מאמינה שהסליחה הפנימית וההתנהגות כלפיו, הן נגזרת אחת של השניה...

אני מקווה שעזרתי, אפילו בקצת..
אם תרצי להרחיב יותר, ולשאול עוד שאלות, בשמחה! את יכולה במייל שלי וגם באתר..

בהצלחה רבה!!
שלך,טל.
tlalosh@shoresh.org.il

נ.ב
אני מציעה לך לקרוא קצת מאמרים/ספרים שעוסקים במידת הכעס. ממה צריך להיזהר ואיך מתמודדים עם זה... בהצלחה!