איך אפשר לסלוח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/09/12 11:15 יז באלול התשעב

שאלה

איך אפשר לסלוח למישהו?

אני לא רוצה לסלוח ולכן לא יכולה לסלוח.

אני יודעת שהם רק שליחים של הקב"ה (שעשו שליחותם בהצטיינות!)

ועדיין קשה לי.

הפגיעה כ"כ גדולה שאני לא מסוגלת ולא רוצה.

אני יודעת שזה לא נכון לא לסלוח אבל לא מצליחה ולא ממש רוצה.

אני גם תוהה לעצמי -הייתי יכולה לסלוח אבל להעמיד פנים שיש בלבי עליהם כדי שיבינו שהם לא בסדר אבל פה אני לא מסוגלת.

הם גם לא חושבים שעשו משהו לא בסדר.

מה עושים? זה מטריד אותי.

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העקרון הבסיסי שצריך להנחות אותנו: כאשר אנחנו סולחים אנחנו עושים טובה לעצמנו, לא למי שפגע בנו.

בשאלה שלך אפשר להרגיש עד כמה את עסוקה בכעס שלך על אלו שפגעו בך. הסליחה באה להקל עליך, היא מאפשרת לך להשתחרר ממטענים וכעסים שיש לך על אחרים (הרי ממילא הכעסים שלך עליהם לא מענישים אותם ולא פוגעים בהם).

הנושא הזה רחב ועמוק מאוד, אני מפציר בך לקרוא את שני הקישורים שאני מצרף הם יאפשרו לך להבין יותר את הנושא ומתוך כך ללמוד לסלוח.
שנה טובה!
http://www.ima-adama.co.il/stage/stage/stage_miki_barkal1_forgiveness.htm

http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1407704