איך אפשר לבקש בעל טוב אם אני לא כזו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/03/07 15:59 ז בניסן התשסז

שאלה

שלום

שמי חנה

יש לי שאלה אבל קשה להסביר אותה

ככה. אני רוצה לצאת עם בחור כדי להקים את הבית שלי אבל אומרים שאתה לא יכול לבקש לך בן אדם טוב אם אינך כזה. אני לא אומרת שאני רעה אבל לכל אחד יש מה לשפר.

לצערי אני חטאתי כבר בעבר עם בנים, ואני לא אומרת את זה למי שאני פוגשת בדייטים גם אם זה יגיע לדרגת קשר גבוהה. אני מפחדת שהוא יעזוב אותי כי הוא יחשוב שאני לא מספיק שווה אם עשיתי מה שעשיתי.

מה עושים? איך גם מכירים מישהו כאשר נראה כאילו רבונו של עולם לא רוצה שאני אצא עם מישהו? ביקשתי מאנשים שיכירו לי בחורים כי אני לא מתרועעת עם בנים ככה אבל כלום. מה, אין בחורים בעולם יותר?? המון חברות שלי מתחתנות סביבי וזה מדגיש את הרצון הענק להקים את הבית שלי. אני קצת עצובה מכל העניין. מה עושים גם כדי לתקן את מה שעשיתי? גם ראיתי תכנים שהם לא צנועים כלל ואני ממש כואבת על כך וכועסת על עצמי.

אשמח לתשובה תגובה וכו.

בברכת התורה תבורכו. חנה

נ.ב. אני מאוד שמחה שאתם כאן ובכלל כל הרבנים שעונים ככה כי לפעמים יש שאלות אישיות ברמות צניעות שלא נעים כלל לשאול באופן שידעו מי זו. אז תודה רבה ועבודת קודש מקבלים שכר משמים....חנה

תשובה

חנה יקרה,
בואי נעשה קצת סדר.
נפלת פעם?
אז מה? זה היה [פעם], זה נגמר, חזרת בתשובה ופתחת דף חדש.
למה את נותנת לזה להעיק עליך?
למה את נותנת לזה להוריד לך את הבטחון העצמי?
הקב"ה נתן לנו מתנה-
הוא נתן לנו את היכולת לחזור בתשובה.
היכולת להבין שעשינו לא טוב, להתחרט, לפתוח דף חדש ונקי ולהתחיל מההתחלה.
את שם? את מתחילה מחדש?
אז את אדם חדש.
אדם בלי כתמים!
וכאדם חדש, איזה סיבה יש לך לחשוב שאת פחות טובה מאחרים?
תרשי לי לצטט אותך:
"..אומרים שאתה לא יכול לבקש לך בן אדם טוב אם אינך כזה. אני לא אומרת שאני רעה אבל לכל אחד יש מה לשפר..."
למה את לא כזאת? מי אמר?
תמיד יש מה לשפר, תמיד יש עוד על מה לעבוד ואיך להתקדם וזו ברכה!!
אם לא היה לנו על מה לעבוד ואיך להתקדם
לא היה טעם לחיים שלנו בעולם הזה!
החיים שלנו מלאים במתנות שה´ נתן לנו ואנחנו צריכים להיות חכמים ועם עיניים פקוחות כדי לקבל את המתנות האלה, כדי להשתמש בהם בחוכמה.
המתנות האלה הם היכולת לחזור בתשובה, היכולת ללמוד, להתפתח, לתקן, להתקדם ולעשות!
אז למה אנחנו לא מקבלים את המתנות האלה?
ואיך אנחנו מעיזים להגיד על עצמינו שאנחלנו פחות טובים?? אנחנו יציר כפיו של הקב"ה- וככאלה אנחנו חייבים להיות טובים! אנחנו פשוט כאלה!
ולכן אין כזה דבר "בחור שאני לא ראויה בשבילו"
"בחור שאני פחות מידי טובה בשבילו.."
וכן חנה, את בתו של הקב"ה, וככזאת את בחורה טובה ונפלאה, שיש לה עוד מה ללמוד ומה לתקן ואיך להתקדם בעולם הזה ומגיע לך הטוב ביותר בשבילך!
(חשוב לזכור שלכל אחד יש את הטוב ביותר בשבילו.. אנחנו אנשים שונים ולכל אחד מתאים משהו אחר..)
כל זה קשור לבטחון העצמי שלך.
הכל מתחיל קודם כל בנו-
כשאנחנו יודעים מי אנחנו, כשאנחנו יודעים מה טוב בנו ואנחנו מאמינים בעצמינו- אנחנו משדרים את זה כלפי חוץ.
אם נרגיש שאנחנו ´אפס´ ואנחנו ´כלום´, זה מה שנשדר גם כלפי חוץ וככה החברה תתיחס אלינו.
מה שאנחנו, מי שאנחנו מוקרן כלפי חוץ!
(וגם כשאת הולכת ל´דייט´, תזקפי את הגב, חייכי, תאמיני בעצמך, תדעי כמה טובה את ותתני לזה שמולך להכיר את הטוב שבך ולא את הצד החסר בטחון, הוא בא להכיר אותך!! ולא עכבר..)

"רבונו של עולם לא רוצה שאני אצא עם מישהו?"
בטח שהוא רוצה!
הקב"ה רוצה שתקימי את הבית שלך אבל לא רק הוא צריך לעשות משהו בנידון. גם את!
ה´ רוצה את ההשתדלות שלנו, את העשייה שלנו.
באנו לעולם כדי "לתקן עולם במלכת ש-די"
הקב"ה בנה את עולמו חסר בכוונה, כדי שאנחנו נשלים את החיסרון, כדי שנהיה בעשיה.
וגם כאן יש לנו תפקיד.
אנחנו רוצות להקים בית? מה עשינו בשביל זה?
דיברנו עם אנשים?
הלכנו לשדכנים?
פתחנו כרטיס באתר שידוכים?
התפללנו? ביקשנו?
אנחנו צריכות לעשות את כל מה שאנחנו יכולות לעשות ולסמוך על ה´, כי כל מה שהוא עושה, לטובה.
נכון, הרבה פעמים קשה לנו לראות מה זה ה"לטובה" הזה.
וקשה לנו לראות את כל החברות שלנו מתחתנות ורק אנחנו לא..
ועולות מחשבות ורחמים עצמיים,
"מה אנחנו פחות טובות??"
אז זהו שלא!!
ה´ רוצה את התפילה שלנו, הדמעות שלנו והעשייה שלנו..
ויש לו תוכנית חיים בשבילנו!
בואי ונסמוך עליו קצת...

אז מה לעשות?
לנצל את המתנות שה´ נתן לנו
לפתוח דף חדש ונקי
לסמוך על ה´
למלא את החיים שלנו בעשיה, בהתקדמות, בלימוד
להתפלל
לדבר עם ה´, לספר לו עד כמה את רוצה להקים בית..
לעבוד על הבטחון העצמי..
לפנות לשדכנים (הר´ דנינו 026521347, ליאת "בסוף נצחק" 0526071634, חיה ווינר (עופרה) 02-9973565
http://www.inn.co.il/Forum/lmf_read.aspx/17694#239507 )

והערה קטנה אחרונה,
אני לא יודעת מה היא ´הנפילה´ שלך כדברייך אבל בעז"ה כשתגיעי לקשר רציני אולי ראוי להתיעץ עם רב אם לשתף את המיועד או לא..
אבל תתמודדי עם האשלה הזו בעז"ה כשתגיעי לשם..

חנה יקרה,
תאמיני בעצמך, תאמיני בטוב שבך,
תאמיני ברבונו של עולם שהוא יודע מה הכי טוב לך
ובעז"ה אני מקווה שהמיועד יבוא בקלות, במהירות ובשמחה.
ושתבשרי בשורות טובות!
היי ברוכה
מיכל

ואת מוזמנת להמשיך איתי את השיחה, בשמחה רבה!
MCHY22@GMAIL.COM

אני מצרפת לך פה שני קישורים חשובים:
בטחון עצמי:
https://www.kipa.co.il/ask/show/82437
רוצה להתחתן:
https://www.kipa.co.il/ask/show/116143#