איחוד נשמות בין בני זוג

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 13/05/07 23:11 כה באייר התשסז

שאלה

שלום .. את השאלה הזאת כבר שלחתי לאחד הרבנים אך לא קיבלתי תשובה.

לגבי איחוד נשמות בין בני זוג אז שמעתי (בהרצאות על זיווג בעיקר) שלאחר שבני זוג מתחתנים הנשמה שלהם הופכת לאחת או שבעצם היא כבר היתה כזאת מאחר שבן הזוג נקבע מראש..

אז תהיתי מה קרוה במקרה של ריבוי נשים שהיה נפוץ בזמנים קדומים או במקרה של גירושין או אשה/בעל שני בתודה מראש יקיר.

תשובה

שלום יקיר.

אני מצטער, אך אינני מכיר מישהו שמבין בזיווגי נשמות, וודאי שלא בהשתנות הזיווגים האלו לאורך הדורות. תיאלץ לשאול את הרב מנו שמעת את ההרצאה.

בכל מקרה, הקשר בין בני זוג איננו מבוסס ל האיחוד הנשמתי ביניהם, אלא הוא כ"סולם המוצב ארצה וראשו מגיע השמיימה", כאשר מוטל עלינו לפעול באופן הטוב ביותר על פי התנאים הארציים אותם אנו מכירים.

אור וטוב,
נחום.