אחי חוזר בשאלה- מה לעשות?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/04/09 00:43 כ בניסן התשסט

שאלה

אח שלי בן 19 אמר לי לא מזמן שהוא בתהליכים של חזרה בשאלה אני ממש לא רוצה שהוא יחזור בשאלה ואני לא חושבת שזה הדבר הנכון לעשות אבל אני לא יודעת איך לשכנע אותו לא לעשות את הצעד הזה אז בבקשה תעזור לי ותענה מהר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך יקרה!
אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.
מקווה שזה עדיין רלוונטי...

אני שומעת מהשאלה שלך המון אכפתיות ואהבה לאח שלך.
וגם המון כאב על זה שהוא עוזב את דרך התורה.
נשמע שאת מאד דואגת לו וממש לא רוצה שיעשה את הצעד הזה.
וזה מקסים.

אבל בואי ננסה לראות את המצב הזה באור קצת אחר...
תנסי לחשוב על אחיך.
בטח גם לו לא פשוט השינוי הזה, למרות שהחליט שזה מה שהוא רוצה.
אני מתארת לעצמי שאת לא היחידה שלא רוצה בשינוי ומנסה לגרום לו לא לעשות את הצעד הזה.
בטח גם המשפחה, החברים וכל מי שסביבו מבקרים אותו ונכנסים לו לנשמה.
זה לא קל להיות במצב הזה.
ועוד יותר מכך-
הביקורות לא רק שלא עוזרות, אלא גורמות לו להתרחק עוד יותר.
כי זה מאד לא נעים שאתה מרגיש שכל הזמן אומרים לך שאתה לא בסדר.

תחשבי על עצמך, על דברים שרצית לשנות אבל הסביבה כל הזמן ביקרה אותך.
זה גורם להמון שנאה ולתחושות ריחוק קשות.

זה מאד אכפתי מצידך לנסות לשכנע אותו שלא יחזור בשאלה,
אבל-
חשוב שתדעי שעם כל השכנועים והקושי,
הוא בנאדם עם [בחירה חופשית].
כמה שזה קשה לנו, הוא יכול לבחור בעצמו את דרכו.
ובסופו של דבר, אף אחד לא יכול להכריח אותו לעשות משהו בניגוד לרצונו.

דרך חיים של עבודת ה´ באה מתוך בחירה.
אם הוא לא יסכים להיות מחויב לדרך הזו, אף אחד בעולם לא יצליח לשכנע אותו.
וחשוב לדעת את זה.

יותר מזה-
דרך של שכנועים וניסיונות לגרום לו לא לעשות את מה שהוא רוצה יכולים לגרום לו להתרחק לגמרי ואז אין כמעט סיכוי שהוא אי פעם יחזור...

ולכן אני ממליצה לך-
אל תנסי לשכנע או להטיף.
תהיי בתפקיד האחות האוהבת, המחבקת, הרוצה בטובתו.
המקבלת את מי שהוא בלי ביקורת.

נכון, זה קשה.
את כל כך לא מסכימה עם הדרך שלו וכל כך רוצה שהוא יחזור להיות דתי כמו עד עכשיו.
זה מאד לא פשוט לקבל אותו כמו שהוא למרות שלא מסכימים,
אבל דרך כזו גם תשמור על הקשר ותשאיר אותו קרוב למשפחה וגם בעז"ה כשיתפקח ויחזור לדרך ה´,
יהיה לו לאן לחזור.

ומעל הכל- תפילה, תפילה, תפילה.
שהקב"ה יאיר את עיניו, שירצה לבחור מחדש בדרך ה´.
ושלא יתנתק מהמשפחה במסלול הקשה שהוא הולך בו.

מתפללת יחד איתך,
ומאמינה בכל ליבי שרק בדרך של אהבה וקרבה בני אדם משתנים באמת...

את מוזמנת להמשיך ולכתוב לי למייל אם יש עוד שאלות או שאת רוצה לשתף עוד. תרגישי חופשי!
ימים של טוב,
נעה.
noale@shoresh.org.il

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן