אזעקה בזמן תפילת 18

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/08/06 15:27 יט באב התשסו

שאלה

שאלה קצת מוזרה אך אקטואלית:

מה עושים אם באמצע תפילת שמונה עשרה מתחילה אזעקה, האם מותר לרוץ למקלט באותו רגע? או שזה כמו במקרה של "אפילו נחש כרוך על עקבו לא יפסיק"?!?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שואל יקר שלום רב,

מכיוון שהשאלה אקטואלית ואסור לעקב את התשובה, התשובה תיהיה קצרה.

[חובה לרוץ למרחב מוגן מכיוון זה ספק פיקוח נפש]. אם אתה במרחב מוגן ויש מרחב מוגן יותר אז אולי יכנס השיקול של 'נחש כרוך על עקבו'.

יהי"ר שנזכה ונחיה ונראה ונירש טובה וברכה,
כל טוב,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן